Search Engine Strategies, San Jose 2007

Aug 16, 2007 | 5,476 views | by Navneet Kaushal
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

search Search Engine Strategies, San Jose 2007The second leg of Search Engine Strategies will be held from August 20 – 23, 2007 at the San Jose Convention Center. the official website calls SES SJ "the high-tech and internet company event of the year!" Extremely exciting and with this in view we will be giving daily reports, update, reviews and articles directly from the conference.

Event Overview:

  • Co-Organized and Co-Hosted by world-renowned search authorities Chris Sherman and Danny Sullivan;
  • Delivers real-time actionable information you need to grow your business through search engine marketing (SEM/SEO);
  • Teaches the ins-and-outs of search engine marketing from top search experts and the search engines themselves;
  • Provides a unique setting to network with fellow marketers and search engine industry professionals and discuss the trends in search engine marketing;
  • Grants access to the world's most comprehensive gathering of search engine marketing & optimization-related solutions providers and potential partners & affiliates;
  • Get the latest event information at the SES Blog.

What You Will Learn:

  • How search engines list Web sites for free and through paid placements;
  • How to get free "organic" traffic by building a site that pleases search engines and your visitors;
  • How to efficiently purchase listings guaranteed to rank your company at the top of search engine results;
  • How to calculate the ROI of your search marketing efforts by tracking your visitors from the time they hit your site until they buy—and get tips on improving conversion if they don't!
  • How to build links that generate traffic to your Web site, and how to avoid the penalties of "spamming" the search engines;
  • What's coming next in the constantly evolving world of Web search, and how you can profit from it.

SES, San Jose programme includes;

Day 1 – Monday, August 20, 2007
9:00am- 10:30am (1 hr 30 min)

Fundamentals Introduction To Search Marketing (FOCUS: Both SKILL: Basic)

Searcher Track The Search Landscape (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

Advertising Post-Search Ads (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

Contextual Domaining & Address Bar-Driven Traffic (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

ClickZ Track Public Relations Train Wrecks in the Interactive Biz: Disaster Can Be Avoided!

11:00am-12:30pm(1 hr 30 min)

Search Term Research & Targeting (FOCUS: Both SKILL: Basic)

Universal & Blended Search (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

Ads In A Quality Score World (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

Getting Traffic From Contextual Ads (FOCUS: Any SKILL: Any)

What is a Brand Vehicle? Integrated Marketing Together Forever

4:00pm-5:30pm(1 hr 30 min)

Search Engine Friendly Design (FOCUS: Organic SKILL: Basic)

Searcher Behavior Research Update (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

Advanced Paid Search Techniques (FOCUS: Ads SKILL: Any)

Contextual Ads & AdSense Clinic (FOCUS: Any SKILL: Any)

One Billion Searchers

Day 2 – Tuesday, August 21, 2007
9:00am-9:45am(45 min)

Keynote Conversation With Jim Lanzone, Ask.com

Ask.com CEO Jim Lanzone who will discuss the launch of Ask.com's new Ask3D interface and the challenges they face luring searchers away from their more trafficked peers.

10:30am-12:00pm(1 hr 30 min)

Link Building Basics (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Podcast & Audio Optimization (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Ad Testing: Research & Findings (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

Web Analytics & Measuring Success (FOCUS: Both SKILL: Any)

Copyright & Trademarks: What SEMs Should Know (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

12:00pm-1:15pm (Special Event) AOL Search Lunch
1:30pm-2:45pm (1 hr 15 min)

Writing For Search Engines (FOCUS: Organic SKILL: Basic)

Images & Search Engines (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Putting Search Into The Marketing Mix FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

Converting Visitors Into Buyers (FOCUS: Both SKILL: Any)

Search Marketers On Click Fraud (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

3:15pm-4:30pm(1 hr 15 min)

Fun With Dynamic Web Sites (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Video Search Optimization (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Search Ad Buyers Forum (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

Creating Compelling Ads (FOCUS: Ads SKILL: Any)

Search Engines On Click Fraud (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

4:45pm-6:00pm(1 hr 15 min)

Successful Site Architecture (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Meet The Video Search Engines (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Meet The Search Ad Networks (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

Landing Page Testing & Tuning (FOCUS: Ads SKILL: Any)

Are Paid Links Evil? (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

6:00pm-7:00pm(1 hr)

Networking Reception in the Exhibit Hall

7:00pm-11:00pm(4 hrs)

Google Dance 2007

Day 3 – Wednesday, August 22, 2007
9:00am-9:45am(45 min)

Keynote Conversation With Marissa Mayer, Google

Marissa Mayer, VP of Search Products & User Experience at Google who will discuss the latest developments of Google in search, including recent changes to add more personalized and "universal" search results.

10:30am-12:00pm(1 hr 30 min)

Search APIs (FOCUS: Ads SKILL: Advanced)

SEO Through Blogs & Feeds (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Local Search Marketing Tactics (FOCUS: Both SKILL: Any)

In House: Big PPC (FOCUS: Paid SKILL: Any)

1:30pm-2:45pm(1 hr 15 min)

Link Baiting & Viral Search Success (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

So You Want To Be A Search Marketer! (FOCUS: Both SKILL: Any)

Duplicate Content & Multiple Site Issue (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Mobile Search Optimization (FOCUS: Both SKILL: Any)

In House: Big SEO (FOCUS: Organic SKILL: Any)

3:15pm-4:30pm(1 hr 15 min)

SEO Q&A On Links (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

SEM Pricing Models (FOCUS: Both SKILL: Advanced)

CSS, AJAX, Web 2.0 & Search Engines (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Shopping Search Tactics (FOCUS: Both SKILL: Any)

In House: In, Out Or In Between? (FOCUS: Both SKILL: Any)

4:45pm-6:00pm(1 hr 15 min)

Search Engine Q&A On Links (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

The SEO Reputation Problem (FOCUS: Organic SKILL: Advanced)

Site Clinic (FOCUS: Organic SKILL: Any)

B2B Tactics (FOCUS: Both SKILL: Any)

So You Want To Be A Search Marketer! (FOCUS: Both SKILL: Any)

7:00pm-11:00pm(4 hrs)

WebmasterRadio.FM SearchBash

Day 4 – Thursday, August 23, 2007
9:00am-10:15am(1 hr 15 min)

Organic Listings Forum (FOCUS: Organic SKILL: Any)

SMO: Social Media Optimization (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Content Is King! (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Analyzing The Analytics Players (FOCUS: Both SKILL: Any)

Site Clinic (FOCUS: Organic SKILL: Any)

10:45am-12:00pm(1 hr 15 min)

Meet The Crawlers (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Wikipedia & SEO (FOCUS: Organic SKILL: Any)

User Generated Content & Search (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Meet The Web Analytics Players (FOCUS: Both SKILL: Any)

Ad Copy & Landing Page Clinic (FOCUS: Ads SKILL: Any)

12:30pm-1:45pm(1 hr 15 min)

Buzz Monitoring (FOCUS: Both SKILL: Any)

Usability & SEO: Two Wins For The Price Of One (FOCUS: Organic SKILL: Any)

Site Clinic (FOCUS: Organic SKILL: Any)

For all the news and hot happening on Search Engine Strategies, San Jose, watch this space!

4.thumbnail Search Engine Strategies, San Jose 2007

Navneet Kaushal

Navneet Kaushal is the founder and CEO of PageTraffic, an SEO Agency in India with offices in Chicago, Mumbai and London. A leading search strategist, Navneet helps clients maintain an edge in search engines and the online media. Navneet's expertise has established PageTraffic as one of the most awarded and successful search marketing agencies.
4.thumbnail Search Engine Strategies, San Jose 2007
4.thumbnail Search Engine Strategies, San Jose 2007